Micul gigant Philipp Lahm. Legenda care a vazut din iarba cele mai multe meciuri ale lui Bayern in Champions League

philipp lahm _ thomas muller _ bayern _ sursa shutterstock

Recordul meciurilor jucate pentru Bayern Munchen in Champions League este detinut de Philipp Lahm. Fotbalistul “de buzunar” de doar 1,70 metri a strans 105 jocuri pentru maretul Bayern. Nu a marcat niciodata, dar sta bine la capitolul pase decisive – 13! S-a vazut, a fost cu noroc!

Debutul la “Masa bogatilor” a avut loc pe 13 noiembrie 2002: Bayern – Lens 3-3. Ultima reprezentatie pentru Philipp am vazut-o pe 18 aprilie 2017: Real Madrid – Bayern 4-2, dupa prelungiri.

Cat de puternic l-ai vazut pe Lahm? Probabil, dezamagirea traita in 2012 ne-a aratat cat de puternic este capitanul lui Bayern! Lahm a povestit, pentru FourFourTwo, ca pierderea finalei Champions League de la Munchen a montat pozitiv echipa pentru sezonul urmator. “Bayern a folosit durerea pricinuita de Chelsea pentru a se intoarce si a domina viitoarea editie Champions League”, a comentat Lahm.

In 2013, o noua finala Champions League pentru bavarezi. Pe Wembley, Bayern a invins Borussia Dortmund, iar lumea a privit cum capitanul Lahm a fost primul care a ridicat trofeul deasupra capului. Dupa castigarea trofeului, cuvintele lui Philipp ne-au aratat forta lui Bayern: “Presiunea a fost imensa. Este un sentiment incredibil, o imensa usurare”! Asa vede o legenda realitatea!