Cu ochii pe muntele de bani! Bayern tinteste 135 de milioane de euro

bayern munchen _gol _ bucurie _ sursa FACEBOOK BAYERN MUNCHEN

 

Trofeul Champions League nu-ti aduce doar glorie. La “Masa bogatilor”, nimeni nu gandeste ca “banii sunt ochiul Dracului“! Asa incat matematica se face si in Bavaria! Cat a castigat Bayern Munchen? Sau cat poate obtine la finalul sezonului? Sunt multe calcule. Ce se vede pana acum? Bayern si-a asigurat deja 37,35 milioane de euro, in urma calificarii in grupe si a punctajului obtinut!

Conform calculelor, munchenezii spera sa castige peste 135 de milioane de euro la finalul stagiunii Champions League! Posibila suma de 100 milioane de euro are ca surse bonusurile UEFA, drepturile TV si premiile sponsorilor.

Conform estimarilor, Bayern poate lua 30 de milioane de euro din drepturile TV si de la sponsori! Se vede clar maretia in Champions League! Restul de 70 de milioane de euro… de la UEFA! Pentru calificarea in optimile de finala, Bayern va primi, ca si celelalte competitioare, 9,5 milioane de euro. Daca elimina Liverpool, echipa germana va mai incasa 10,5 milioane de euro. Ce bani se vad in semifinale? Premiul este de 12 milioane de euro! Iar in cazul in care Bayern va juca finala, recompensa va ajunge la 15 milioane de euro… Plus alte patru milioane de euro, in cazul in care munchenezii vor vedea trofeul deasupra capului! Merita sa fii campion!

Dar asta nu e totul! Pentru ca, uneori, banii aduc fericirea, UEFA a introdus o noua sursa de castig pentru cluburile din Champions League: clasamentul performantelor pe baza de coeficientii obtinuti in ultimii zece ani! Suma alocata: 585 de milioane de euro! Fiecare palier are valoarea sa, cu cat esti mai sus in ierarhie… Si, da, Bayern priveste de pe treapta a treia a podiumului (297 de puncte)! Real Madrid are cele mai multe puncte – 379 -, pe pozitia secunda fiind Barcelona, cu 317 puncte.

In sezonul trecut, Bayern a ajuns in semifinalele competitiei. Pentru acest parcurs, bavarezii s-au vazut mai bogati cu 70 de milioane de euro. In primavara acestui an, castigul se poate dubla! Mai ales daca punem la socoteala si Supercupa Europei. Daca devine campioana Europei, Bayern va juca impotriva castigatoarea Europa League. Cele doua finaliste vor incasa cate 3,5 milioane de euro, invingatoarea avand un bonus de un million de euro!

Cand privesti in trecut, catre prima editie, vezi ca Liga Campionilor arata precum Cenusareasa! De ce? Pentru cele 3,51 milioane de euro primite de campioana Olympique Marseille, dupa finala castigata cu AC Milan, pe 26 mai 1993! Iti joaca ochii feste?