Bayern trebuie sa priveasca dincolo de aceasta victorie! Sa nu creada in Calul Troian primit cadou de la greci!

robert lewandowski _ thomas muller _ bayern vs aek 2-0 _ sursa DPA

Am vazut, in sfarsit, speranta la Munchen! Dupa multe meciuri dezamagitoare, Bayern a facut primul joc mai hotarat. Victoria cu AEK Atena, coroborata cu egalul Ajax-ului de la Lisabona, ii face pe bavarezi sa fie cu sacii-n caruta. Calificarea este aproape sigura, conteaza insa locul in clasamentul final. Va fi un meci infernal la Amsterdam, insa cred ca Bayern nu va pierde!

Revenind la meciul cu grecii, Bayern a facut un pas inainte. Am observat ca munchenezii au detinut controlul in situatiile cruciale, ceea ce nu se intamplase in ultimele cinci meciuri. O astfel de victorie este foarte importanta pentru increderea in sine.

Bayern nu are voie sa mai calce stramb. Pe langa rezultate, trebuie sa arate putere si constanta in joc. AEK Atena a fost o echipa disciplinata si curajoasa, dar modesta pentru spectacolul din Champions League. Nu a fost o victorie artistica, ci, mai degraba, una muncita.

Nemtii trebuie sa priveasca dincolo de aceasta victorie! Sa accepte darul grecesc primit de la AEK, dar sa nu creada in el! In caz contrar, vor fi orbiti de focul de artificii! A fost doar un test in fata “galben-negrilor” din Atena. Bayern va da sambata marele examen, cand va vedea in fata ochilor aceleasi culori… dar de partea cealalta a baricadei va fi liderul din Bundesliga, Borussia Dortmund!

Bayern are mari probleme cu propriul joc. Criza sportiva persista, iar antrenorul Kovac a primit o gura de oxigen din partea lui Lewandowski. Polonezul si Javi Martinez au fost singurii jucatori care m-au impresionat, avand un joc consistent pe tot parcursul jocului. In schimb, m-au dezamagit Ribert si Gnabry… fara scanteie in atac!

Un lucru se vede cu siguranta la orizont: Bayern nu-si mai permite sa lase nimic la voia intamplarii!

 

 

Sursa foto: DPA